Sposób przygotowania:
Sernik z kruszonką i budyniem
Ciasto;
Składniki na ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić na gładkie jednolite ciasto.Po wyrobieniu ciasto podzielić na trzy części z czego 2/3 ciasta wyłożyć na wysmarowaną lekko tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę średniej wielkości.
Pozostałe ciasto włożyć do zamrażalnika.
Masa serowa;
Ser trzykrotnie mielony wyłożyć do miski.
W drugiej misce utrzeć jajka z cukrem ,cukrem waniliowym, dodać śmietanę, budyń waniliowy lub śmietankowy oraz mąkę ziemniaczaną, miksując dodawać porcjami ser.
Gotowy ser wylać na przygotowane ciasto , na ciasto nałożyć ubitą pianę z białek a na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki.
Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Piana z białek;
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli oraz cukrem ,dodając pod koniec mąkę ziemniaczaną.
Wymieszać.
Składniki na ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić na gładkie jednolite ciasto.Po wyrobieniu ciasto podzielić na trzy części z czego 2/3 ciasta wyłożyć na wysmarowaną lekko tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę średniej wielkości.
Pozostałe ciasto włożyć do zamrażalnika.
Masa serowa;
Ser trzykrotnie mielony wyłożyć do miski.
W drugiej misce utrzeć jajka z cukrem ,cukrem waniliowym, dodać śmietanę, budyń waniliowy lub śmietankowy oraz mąkę ziemniaczaną, miksując dodawać porcjami ser.
Gotowy ser wylać na przygotowane ciasto , na ciasto nałożyć ubitą pianę z białek a na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki.
Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Piana z białek;
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli oraz cukrem ,dodając pod koniec mąkę ziemniaczaną.
Wymieszać.