Sposób przygotowania:
Sernik z malinami
Mąkę oraz rozdrobnione nożem masło wymieszać razem, Wbić do tego jedno żółtko i dodać trzy łyżki cukru. Całość bardzo dobrze ugnieść na kruche ciasto. Ugniecione ciasto owinąć w folię i na jedną godzinę wsadzić do lodówki.Ser biały dobrze zmielić mikserem, dodać do niego 4 żółtka, budyń waniliowy oraz cukier wanilinowy i dokładnie wymieszać mikserem. W następnej kolejności ubić sztywną pianę z pięciu białek. Jedną cytrynę bardzo dobrze oczyścić i wyparzyć, a następnie zetrzeć z niej skórkę. Startą skórkę wymieszać ze sztywną pianą. Do piany dodać również jeden zapach cytrynowy, a następnie dodać to wszystko do masy serowej. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Po godzinie kruche ciasto rozwałkować i ułożyć na formie obłożonej papierem do pieczenia. Spód piec przez około 10 - 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni. NA upieczone ciasto kruche dać masę serową i piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut. Maliny dokładni umyć i poukładać na upieczone ciasto.