Sposób przygotowania:
Sernik z marcepanem na pierniczkachETAP 1:
Forma 34x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy ułożyć pierniczki.
ETAP 2:
Jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości i spienienia.
ETAP 3:
Dodać zmielony na drobnym sitku w maszynce do mięsa twaróg, wsypać budyń, kaszę manną, wlać olej, i kawałeczki posiekanego marcepanu, mikserem połączyć składniki bez długiego mieszania.
ETAP 4:
Masę serową wlać do formy, z dwa razy stuknąć o blat stołu, aby odpowietrzyć masę.
ETAP 5:
Piec w nagrzanym piekarniku na 190 C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka, studzić przy uchylonych drzwiczkach potem w chłodnym miejscu najlepiej całą noc.