Sposób przygotowania:
Sernik z marchewką
Herbatniki zmiksować na proszek dodać letnią rozpuszczoną margarynę. Zagnieść i wyłożyć na dno tortownicy. Żółtka, cukier, cukier waniliowy utrzeć do białości. Dodać twaróg, sernix, kremówkę i wymieszać. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Wylać na herbatniki połowę masy serowe , wyłożyć marchewkę na okrąg i wylać resztę masy serowej. Górę wyrównać. Tortownicę od spód owinąć dwoma warstwami foli aluminiowej. Na blachę położyć tortownicę nalać wody. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st z termoobiegiem i piec około 70 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik do wystudzenia. Zimny sernik polać lukrem i udekorować marchewkami. Marchewkę oczyścić, zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Zagotować wodę z cukrem dodać marchewkę i smażyć do momentu aż marchewka będzie miękka i odparuje płyn. Do cukru pudru dodać białko i zmiksować na jednolitą masę. Lukier powinien być dosyć gęsty żeby nie spływał z sernika. Tortownica 25 cm.
iziona
edytaha
Alu, czy mi się wydaje, czy opis przygotowania marchewki do nadzienia uciekł ci niechcacy na koniec przepisu?
marietta
monikaT83
alaaa
Ale to nic straconego, zawsze możemy się spotkać.:) Ale mimo wszystko możesz częstować się wirtualnie.
alaaa
To trochę prowokacja, trzeba przeczytać cały przepis żeby wiedzieć jak się robi.:)
alaaa
Jeśli byś zamknęła oczy i spróbowała tej marchewki to ciężko jest zgadnąć co to jest, smakuje wyśmienicie.