Sposób przygotowania:
Sernik z michałkami
Spód:
Ciastka i orzeszki zmiksować . Margarynę roztopić i wymieszać z ciastkami , masą wylepić spód blachy i wstawić do lodówki.
Sernik:
Śmietankę podgrzać dodać połamaną czekoladę i posiekane Michałki , wsypać mleko w proszku i mieszać aż wszystko się rozpuści. Ostudzić. Orzeszki zmiksować i wymieszać z masą czekoladową. Ser zmiksować z serkiem mascarpone i cukrem dodać po jajku i mąkę. Następnie ser zmiksować z masą czekoladową. Masę wylać na spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15minut następnie skręcić piekarnik do 120 stopni i piec 105 minut. Studzić przy uchylonym piekarniku.
Polewa:
Orzeszki i cukierki posiekać. Śmietankę podgrzać dodać połamaną czekoladę i roztopić. Polać po serniku i posypać orzeszkami i cukierkami.
Ciastka i orzeszki zmiksować . Margarynę roztopić i wymieszać z ciastkami , masą wylepić spód blachy i wstawić do lodówki.
Sernik:
Śmietankę podgrzać dodać połamaną czekoladę i posiekane Michałki , wsypać mleko w proszku i mieszać aż wszystko się rozpuści. Ostudzić. Orzeszki zmiksować i wymieszać z masą czekoladową. Ser zmiksować z serkiem mascarpone i cukrem dodać po jajku i mąkę. Następnie ser zmiksować z masą czekoladową. Masę wylać na spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15minut następnie skręcić piekarnik do 120 stopni i piec 105 minut. Studzić przy uchylonym piekarniku.
Polewa:
Orzeszki i cukierki posiekać. Śmietankę podgrzać dodać połamaną czekoladę i roztopić. Polać po serniku i posypać orzeszkami i cukierkami.