Sposób przygotowania:
Sernik jeżynowo-malinowy
Maliny zmiksować z 1 łyżką cukru i przetrzeć przez sito. Oddzielnie zmiksować i przetrzeć przez sito jeżyny z łyżką cukru. Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i biszkoptami.
Każdą galaretkę z 1 płaską łyżeczką żelatyny oddzielnie rozpuścić w 150 ml wrzącej wody. Ser zmiksować ze śmietanką, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Podzielić na trzy części. Do jednej części sera dodać przecier z malin i płynną galaretkę malinową, dosłodzić cukrem pudrem, zmiksować, wylać na biszkopty.
Włożyć do lodówki do stężenia. Drugą część sera zmiksować z galaretką agrestową, wylać na stężony ser malinowy, odłożyć do lodówki.
Płynną galaretkę z owoców leśnych wymieszać z jeżynami ( odłożyć 2 łyżki). Resztę zmiksować z trzecią warstwą sera, dosłodzić, wylać na agrestową warstwę.
Gdy ostatnia warstwa zacznie lekko tężeć, z odłożonego musu zrobić kilka kropek i wykałaczką zrobić dowolne wzorki. Sernik włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Każdą galaretkę z 1 płaską łyżeczką żelatyny oddzielnie rozpuścić w 150 ml wrzącej wody. Ser zmiksować ze śmietanką, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Podzielić na trzy części. Do jednej części sera dodać przecier z malin i płynną galaretkę malinową, dosłodzić cukrem pudrem, zmiksować, wylać na biszkopty.
Włożyć do lodówki do stężenia. Drugą część sera zmiksować z galaretką agrestową, wylać na stężony ser malinowy, odłożyć do lodówki.
Płynną galaretkę z owoców leśnych wymieszać z jeżynami ( odłożyć 2 łyżki). Resztę zmiksować z trzecią warstwą sera, dosłodzić, wylać na agrestową warstwę.
Gdy ostatnia warstwa zacznie lekko tężeć, z odłożonego musu zrobić kilka kropek i wykałaczką zrobić dowolne wzorki. Sernik włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Marika-