Sposób przygotowania:
Sernik z musem malinowym
1. Margarynę pokroić w kawałki, przełożyć do garnuszka i stopić wraz z cukrem i połamaną na kosteczki czekoladą. Dodać rozkłócone jajko oraz przesianą mąkę. Masę wylać na przygotowaną tortownicę o śr. 24 cm. Piec ok. 10 min w temp. 180st. 2. Twaróg zmielić. Dodać serek mascarpone, puder i olejek waniliowy, zmiksować na gładką masę. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dokładnie miksując. Na koniec dodać śmietanę i sproszkowane budynie. Wymieszać szpatułką. Masę wylać na podpieczony spód.3. Przebrane maliny rozgnieść widelcem z cukrem. Przetrzeć przez sito, by pozbyć się pestek. Nakładać łyżeczką porcje musu na masę serową i wykałaczką zrobić esy-floresy. Piec 15 min w temp. 180st, następnie 90 min w temp. 110st. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na 30min. Następnie uchylić drzwiczki piekarnika i po 15min wyjąć gotowy sernik. Ostudzić i wstawić na całą noc do lodówki.
julcia12437
czekoladka_m