Sposób przygotowania:
Sernik z musem malinowym i czekoladą
1. Spód: - czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - do miski wsypać składniki spodu, dodać roztopioną czekoladę i wymieszać łyżką wlać 2/3 masy czekoladowej do tortownicy i wstawić do piekarnika na 10 minut w 170 stopniach 2. Masa serowa: Rozdzielić jajka. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać ser, wlać masło, mleko/śmietanę,mąkę ziemniaczaną. Białka ubić na pianę i dodać do masy serowej. Maliny zmiksować z cukrem. Masę wylać na upieczony spód(ciepły, spód będzie miękki). Na górę zrobić kleksy z malin, rozciągnąć patyczkiem na pajęczynę i na to zrobić kleksy z pozostałej części masy czekoladowej. Wstawić do ciągle ciepłego piekarnika i piec 60 minut w 170 stopniach. Potem wyłączyć i zostawić sernik w piekarniku na jeszcze przynajmniej 15 minut a potem otworzyć drzwiczki i znów poczekać z 10 minut. Mi dzięki temu sernik nie upadł ani troszkę. Próbować po wystudzeniu(ciężko wytrzymać bo pachnie cudnie) a najlepiej po wystudzeniu i lekkim schłodzeniu(np. godzinka w lodówce).