Sposób przygotowania:
Sernik z musem truskawkowym
Herbatniki rozkruszyć i połączyć z roztopionym i ostudzonym masłem. Masę wyłożyć na spód tortownicy i włożyć do lodówki. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier puder. Twaróg śmietankowy rozmieszać mikserem około 1 minuty następnie dodawać do twarogu ubitą śmietanę i ponownie wymieszać. 10 dag żelatyny rozpuścić w ciepłej wodzie i gdy ostygnie dodać do masy serowej. Dokładnie wymieszać mikserem. Masę wylać do tortownicy i włożyć do lodówki. Truskawki umyć, obrać z szypułek i rozdusić widelcem, dodać cukru pudru do smaku. Drugie 10 g żelatyny rozpuścić w ciepłej wodzie i podobnie jak przy masie serowej, gdy ostygnie dodać ją do truskawek, dokładnie wymieszać i wylać na masę serową. Do musu truskawkowego zamiast żelatyny można użyć galaretki truskawkowej rozpuszczonej w mniejszej ilości wody, wtedy nie ma konieczności dodawania cukru do musu. Całość włożyć do lodówki na 2 godziny.