Sposób przygotowania:
Sernik z nektarynkamiPrzygotowanie ciasta
Ciasto: Mąkę łączę z zimnym masłem. Dodaję cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na dwie równe połówki. Jedną część ciasta kroję na mniejsze porcje i wkładam do zamrażalnika. Drugą część ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wymiarach 22cm x 30cm, wyłożoną papierem do pieczenia.
Przygotowanie masy serowej
Masa serowa: Masło ucieram z jajkiem i cukrem na puszystą masę. Dodaję zmielony ser biały oraz budyń śmietanowy. Wszystko razem ucieram.
Ułożenie owoców na cieście
Przygotowaną masę serową wykładam na ciasto kruche na blaszce. Z nektaryn usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki. Nektaryny układam na masie serowej.
Ubijanie piany
Piana: Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier kryształ oraz mąkę ziemniaczaną, ubijam. Pianę wykładam na ciasto, wyrównuję.
Pieczenie ciasta
Na pianę ścieram ciasto wyjęte z zamrażalnika. Ciasto piekę 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni.