Sposób przygotowania:
Owocowy sernik na herbatnikach
1. Herbatniki zmielić w blenderze, następnie zmieszać ze stopioną margaryną. Wyłożyć na dno tortownicy o śr. 24cm. Schłodzić w lodówce.2. Twaróg zmielić. Utrzeć z jogurtem, sokiem z cytryny, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w trosze zimnej wody, odstawić na 5 min. Następnie, podrzewając, rozpuścić, przestudzić i dodać do masy serowej. Całość podzielić na 3 części. Do jednej dodać zmiksowane i przetarte przez drobne sitko porzeczki. Masę porzeczkową wylać na gotowy spód, schłodzić. Do drugiej części dodać pokrojone w kosteczkę nektarynki, wylać na masę porzeczkową i ponownie schłodzić. Do ostatniej części dodać zmiksowane maliny, wylać na wierzch ciasta. 3. Śmietankę ubić z fixem i pudrem na sztywno. Za pomocą szprycy wycisnąć dekoracyjne wzorki. Dowolnie udekorować owocami.