radek001700

radek001700

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Sernik z piernikami alpejskimi

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepyszne ciasto, naprawdę warte uwagi.

Sernik z piernikami alpejskimi

Składniki:

Sernik z piernikami alpejskimi

 

  • 1 kg tłustego sera
  • 1/2 kostki margaryny (125dkg.)
  • 10 dkg. cukru pudru
  • 6 jajek
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 budyń śmietankowy
  • opakowanie pierników alpejskich w czekoladzie

 

Sposób przygotowania:

Sernik z piernikami alpejskimi
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym następnie dodawać po jednym żółtku, ciągle ucierając dodawać zmielony ser, dodać budyń wymieszać dobrze. Dodać ubitą z białek pianę i lekko wymieszać.Połowę masy wyłożyć na wyścieloną pergaminem blachę. Na ser ułożyć szczelnie, ciasno pierniki i zalać drugą połową masy serowej. Piec około 1h w 170 stopniach.