Sposób przygotowania:
Sernik „z rosą”
Ciasto: z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Ciasto rozwałkować, wylepić dno i brzegi dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Masa serowa: ser zemleć dwa razy w maszynce do mielenia. Dodać pozostałe składniki, ubić mikserem.
Masę serowa wlać na surowe ciasto, wstawić do rozgrzanego do 180°C piekarnika, piec 45 minut.
Po tym czasie blachę z ciastem wyjąć z piekarnika, na wierzch położyć pianę z ubitych z cukrem białek.
Ciasto ponownie wstawić do piekarnika jeszcze na 15 minut.
Po wystudzeniu sernika na wierzchu powstaną „kropelki rosy”.
Masa serowa: ser zemleć dwa razy w maszynce do mielenia. Dodać pozostałe składniki, ubić mikserem.
Masę serowa wlać na surowe ciasto, wstawić do rozgrzanego do 180°C piekarnika, piec 45 minut.
Po tym czasie blachę z ciastem wyjąć z piekarnika, na wierzch położyć pianę z ubitych z cukrem białek.
Ciasto ponownie wstawić do piekarnika jeszcze na 15 minut.
Po wystudzeniu sernika na wierzchu powstaną „kropelki rosy”.