Sposób przygotowania:
Sernik z rosą
Kruche ciasto : do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowe, 3/4 szklanki cukru, jeden cukier waniliowy, 5 zółtek,1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsysnetcji i wyłożyć blachę Masa sernikowa : do miski dodać twaróg, wsypać budyń i szklankę cukru, 1 cukier waniliowy, 3 jajka, 2 szklanki mleka i 1/2 szklankę oleju. Wymieszać i wylac na blachę Zapiekać w termoobiegu w temp. 180 C około 1 godzinę Białko z 5 jajek ubić z 1 szklanką cukru i pod koniec pieczenia wylać na ciasto. Piec aż pianka nabierze lekko brązowego koloru i pojawią sie kropelki.
przysmak
Babciagramolka
misia14
superbaba4
Natala1210
czarnulkax