Sposób przygotowania:
Sernik z rosą
Składniki na spód starannie zagniatamy i wkładamy do lodówki na godzinę. Gdy ciasto się schłodzi, wyjmujemy je z lodówki, wałkujemy i wykładamy nim dużą blachę sernikową wysmarowaną masłem. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut, aż ciasto się zarumieni.
Składniki na masę serową wkładamy do dużej miski i miksujemy na najwyższych obrotach 5 minut. Masa będzie rzadka, ale to sprawia, ze sernik jest delikatny i puszysty. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy w temp. 180 stopni przez 50 minut.
Gdy sernik się piecze ubijamy białka, pod koniec dodajemy cukier i tak przygotowaną pianę przekładamy na sernik. Wkładamy do piekarnika na 15 minut. Piana nie może się spiec, bo rosa nie wyjdzie.
Wyjmujemy z piekarnika, nie wkładamy do lodówki, bo rosa nie wyjdzie
Składniki na masę serową wkładamy do dużej miski i miksujemy na najwyższych obrotach 5 minut. Masa będzie rzadka, ale to sprawia, ze sernik jest delikatny i puszysty. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy w temp. 180 stopni przez 50 minut.
Gdy sernik się piecze ubijamy białka, pod koniec dodajemy cukier i tak przygotowaną pianę przekładamy na sernik. Wkładamy do piekarnika na 15 minut. Piana nie może się spiec, bo rosa nie wyjdzie.
Wyjmujemy z piekarnika, nie wkładamy do lodówki, bo rosa nie wyjdzie