Sposób przygotowania:
Sernik z rosą smakosza
Przygotowanie:
Żółtka, całe jajko, cukier razem zmiksować. Dodawać po kawałku margarynę, na końcu mąkę z proszkiem. Zrobioną masę ułożyć na blachę. Piec w temperaturze 180 stopni, około 1 godziny 15 minut. Następnie ubić 6 białek z 1 szklanką cukru. Wyłożyć na gorący sernik. Włożyć do pieca na 10 minut. Wyjąć z pieca i postawić na zimnej posadzce. Na białku „wybije” się rosa.
Żółtka, całe jajko, cukier razem zmiksować. Dodawać po kawałku margarynę, na końcu mąkę z proszkiem. Zrobioną masę ułożyć na blachę. Piec w temperaturze 180 stopni, około 1 godziny 15 minut. Następnie ubić 6 białek z 1 szklanką cukru. Wyłożyć na gorący sernik. Włożyć do pieca na 10 minut. Wyjąć z pieca i postawić na zimnej posadzce. Na białku „wybije” się rosa.