Sernik z rosą smakosza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam ten sernik,goście będą zachwyceni

Sernik z rosą smakosza

Składniki:

Sernik z rosą smakosza

 

  • Składniki:
  • mąki, 2 łyżeczki proszku, 2 żółtka, 1 całe jajko, 10 dkg cukru, 10 dkg margaryny
  • jajka, 4 żółtka, ľ szklanki cukru, 2 kubeczki śmietany(18%), ˝ szklanki oliwy, 1 budyń śmietankowy

 

Sposób przygotowania:

Sernik z rosą smakosza
Przygotowanie:
Żółtka, całe jajko, cukier razem zmiksować. Dodawać po kawałku margarynę, na końcu mąkę z proszkiem. Zrobioną masę ułożyć na blachę. Piec w temperaturze 180 stopni, około 1 godziny 15 minut. Następnie ubić 6 białek z 1 szklanką cukru. Wyłożyć na gorący sernik. Włożyć do pieca na 10 minut. Wyjąć z pieca i postawić na zimnej posadzce. Na białku „wybije” się rosa.