Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z galaretkami
Foremkę na sernik wyłożyć folią aluminiową, na dno ułożyć biszkopty. Galaretki, np. zieloną i czerwoną rozpuścić w połowie wyznaczonej w przepisie wody. Oddzielnie wylać na talerze, odłożyć do lodówki do stężenia. Następnie pokroić w kostkę. Ser twarogowy razem z cukrem pudrem dokładnie zmiksować. Galaretkę pomarańczową wraz z żelatyną rozpuścić w małej ilości wrzącej wody, przestudzić. Płynną galaretkę połączyć z serem, wlać aromat, dodać galaretki pokrojone w kostkę, wymieszać. Masę serową wyłożyć do formy na biszkopty, wyrównać. Na wierzchu ułożyć brzoskwinie osączone z syropu. Czerwoną galaretkę rozpuścić w 400ml wody, ostudzić. Krzepnącą zalać brzoskwinie na serniku, Włożyć do lodówki do wystygnięcia.
Sarenka