Sposób przygotowania:
Sernik z truflami
Twaróg zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa. Margarynę rozpuścić. Trufle pokroić w drobną kostkę i obtoczyć w mące pszennej. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę dodać esencję waniliową, proszek budyniowy i wymieszać. Porcjami dodawać zmielony twaróg i wymieszać do połączenia się składników. Wlać zimną rozpuszczoną margarynę i ponownie wymieszać. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli dodawać porcjami do masy serowej i delikatnie mieszać do połączenia się i uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodać pokrojone trufle i delikatnie wymieszać. Spód tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę serową, wyrównać powierzchnię i piec w 180 stopniach 60 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, sernik zostawić i lekko uchylić drzwi piekarnika. Sernik wyjąć jak piekarnik będzie zimny, dobrze schłodzić. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.