Sposób przygotowania:
Sernik z bezą kokosową
Margarynę rozpuszczam w rondelku i odstawiam do ostygnięcia. Ser wkładam do miski, a w drugim garnku ubijam 2 jajka, 4 żółtka, cukier i cukier waniliowy, tak żeby była puszysta masa. Dodaję to do sera i wyrabiam mikserem na gładka masę. Budynie mieszam z mlekiem i dodaję to do masy serowej, mieszam łyżką (masa jest dość rzadka), na koniec dodaje wystudzoną margarynę i mieszam.
Blachę wykładam papierem do pieczenia, i układam herbatniki, wylewam masę serowa na herbatniki i wstawiam do piekarnika na 50 min do temp ok.180-200 stopni. Krótko przed upływem tego czasu robię beze, ubijam białka z cukrem na sztywno, wsypuję wiórki i mieszam łyżką, wyjmuję sernik z pieca, rozsmaruje masę kokosowa równo na cieście i wstawiam z powrotem do pieca, na około 15-20 min.
Blachę wykładam papierem do pieczenia, i układam herbatniki, wylewam masę serowa na herbatniki i wstawiam do piekarnika na 50 min do temp ok.180-200 stopni. Krótko przed upływem tego czasu robię beze, ubijam białka z cukrem na sztywno, wsypuję wiórki i mieszam łyżką, wyjmuję sernik z pieca, rozsmaruje masę kokosowa równo na cieście i wstawiam z powrotem do pieca, na około 15-20 min.