Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 943]

Sernik z truskawkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
  • KALORIE: 310
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To sprawdzony przepis na sernik, który jest smaczny, szybki i prosty wykonaniu. Koniecznie sami spróbujcie.

Sernik z truskawkami

Składniki:

Sernik z truskawkami

Ciasto:

Masa serowa:

  • 1 kg twarogu
  • 2 jajka
  • 2 budynie śmietankowe/waniliowe
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 200 g masła

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Sernik z truskawkami

Ciasto:

Sernik z truskawkami
Ciasto powinno być jednolite i dobrze wymieszane.

Składniki ciasta połączyć i dokładnie wyrobić.

Ciasto przełożyć na blachę uprzednio wysłaną papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.

Podpiec 5 minut w temperaturze 180 stopni.

Masa serowa:

Sernik z truskawkami
Masa powinna być jednolita i dobrze połączona.

Ser porządnie wymieszać z resztą składników.

Masę umieścić na podpieczonym spodzie.

Truskawki:

Sernik z truskawkami
Można użyć truskawek mrożonych, ale dokładnie odmrożonych.

Umyte owoce przekroić na pół i rozłożyć na masie serowej.

Pieczeniei i dekoracja:

Sernik z truskawkami
Najlepszy jest rzadki i lukier, który potem stężeje.

Sernik wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 1 godzinę (lub mniej) w temperaturze 230 stopni.

Lekko ostudzony - polać lukrem.