Sposób przygotowania:
Seromakowiec
Ciasto: mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy oba cukry, żółtko i masło. Zagniatamy ciasto i wykładamy nim spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy blaszkę z ciastem do lodówki na 30 minut.
Makowiec: masę makową przekładamy do miski, dodajemy jajko, żółtko i kaszę. Miksujemy do połączenia. Na podpieczony spód przekładamy masę serową a na nią masę makową, wyrównujemy i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku. .
Po tym czasie wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i podpiekamy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni,
Sernik:masło ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy po jednym jajku oraz po łyżce sera cały czas miksując. Na koniec do masy sernikowej wsypujemy proszek budyniowy i mieszamy.
Sernik:masło ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy po jednym jajku oraz po łyżce sera cały czas miksując. Na koniec do masy sernikowej wsypujemy proszek budyniowy i mieszamy.
Makowiec: masę makową przekładamy do miski, dodajemy jajko, żółtko i kaszę. Miksujemy do połączenia. Na podpieczony spód przekładamy masę serową a na nią masę makową, wyrównujemy i ponownie wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku. .
pyszalka
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje