anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Seromakowiec Ani

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne połączenie masy makowej i delikatnego sernika upieczone razem stworzą przepyszne połączenie smaku.

Seromakowiec Ani

Składniki:

Seromakowiec Ani

Masa makowa

  • 1 op masy makowej ( 900 g)
  • 3 jaja
  • 80 g kokosu
  • 100 g migdałów
  • 1 budyń śmietankowy

Masa serowa

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 4 jaja
  • 2 pomarańcze
  • 3/4 szkl cukru
  • 100 ml śmietanki
  • 120 g masła
  • 1 budyń śmietankowy

Sposób przygotowania:

Seromakowiec Ani
Masa makowa

Masę makową włożyć do miski dodać jajka, kokos, mielone migdałamy i budyń i dokładnie wymieszać.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę makową i równomiernie rozprowadzić.

Masa serowa 

Pomarańcze wyszorować i zetrzeć skórkę na drobno.Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z masłem i cukrem dodać ser, śmietanę, skórkę pomarańczową, budyń w proszku i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową. Masę serową wylać na masę makową i równi rozłożyć.

Piec w temperaturze 170-180 stopni około 50 minut.