Sposób przygotowania:
Seromakowiec Ani
Masa makowa
Masę makową włożyć do miski dodać jajka, kokos, mielone migdałamy i budyń i dokładnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę makową i równomiernie rozprowadzić.
Masa serowa
Pomarańcze wyszorować i zetrzeć skórkę na drobno.Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z masłem i cukrem dodać ser, śmietanę, skórkę pomarańczową, budyń w proszku i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową. Masę serową wylać na masę makową i równi rozłożyć.
Piec w temperaturze 170-180 stopni około 50 minut.
Masę makową włożyć do miski dodać jajka, kokos, mielone migdałamy i budyń i dokładnie wymieszać.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę makową i równomiernie rozprowadzić.
Masa serowa
Pomarańcze wyszorować i zetrzeć skórkę na drobno.Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z masłem i cukrem dodać ser, śmietanę, skórkę pomarańczową, budyń w proszku i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową. Masę serową wylać na masę makową i równi rozłożyć.
Piec w temperaturze 170-180 stopni około 50 minut.