Sposób przygotowania:
Serowa chatka z rodzynkami
Twaróg trzy krotnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem do białości. Dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Następnie dodawać po łyżce twarogu i ucierać. 1/3 masy serowej odłożyć dodać łyżkę przesianego kakao i dokładnie wymieszać. Na foli aluminiowej ułożyć herbatniki 3*6 szt. Na herbatnikach rozsmarować kakaową masę serową. Rozłożyć drugą warstwę herbatników 3*6 szt. Na środkowy rząd herbatników na całej długości wyłożyć "kopczyk" masy serowej białej. Na górę masy rozłożyć rodzynki lekko dociskając je do środka. Razem z folią złożyć i docisnąć do środka boczne herbatniki tworząc trójkąt. Odłożyć w chłodne miejsce do stężenia.
Polewa:
Wrondelku rozpuścić margarynę dodać cukier puder, mleko ,kakao i podgrzewając na lekkim ogniu podgrzać ale nie gotować. Polewę przestudzić, letnią oblać w całości herbatniki i ponownie odłożyć do stężenia. Ja udekorowałam białym kremem w tubce i kolorowymi kuleczkami.
Polewa:
Wrondelku rozpuścić margarynę dodać cukier puder, mleko ,kakao i podgrzewając na lekkim ogniu podgrzać ale nie gotować. Polewę przestudzić, letnią oblać w całości herbatniki i ponownie odłożyć do stężenia. Ja udekorowałam białym kremem w tubce i kolorowymi kuleczkami.
monikaT83
alaaa
dziekuję