Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Serowe bułeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Takie bułeczki są idealne na śniadanie lub kolację,najlepiej smakują jeszcze ciepłe posmarowane masłem.

Serowe bułeczki

Składniki:

Serowe bułeczki

 

 

  • dodatkowo:
  • mąka do podsypania

Sposób przygotowania:

Serowe bułeczki
Drożdże dokładnie rozcieramy z cukrem,mlekiem i dwoma łyżkami mąki pszennej,przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około pół godziny w ciepłe miejsce żeby rozczyn ruszył. Następnie do mąki dajemy sól,wyrośnięte drożdże,olej i ser,zagniatamy ciasto.Ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę,żeby wyrosło. Gdy ciasto będzie już gotowe dzielimy go na 8 równych części i formujemy okrągłe bułeczki.Przygotowane bułeczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ,odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut. Gdy podrosną pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.