Sposób przygotowania:
Serowe bułeczki
Przygotowanie: 1. Masło roztapiamy i studzimy. Mąkę przesiewamy na stolnicę. Drożdże rozpuszczamy w trzech łyżkach ciepłego mleka, wsypujemy 2 łyżki mleka i cukru, mieszamy, odstawiamy. 2.Do pozostałego mleka dodajemy 12 łyżek cukru, 4 żółtka, sok z cytryny oraz skórkę z cytryny. Wszystko razem mieszamy, dodajemy pozostałą mąkę, drożdże z cukrem, sól, wyrabiamy dopóki ciasto nie będzie odchodziło od ręki. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 3. Ser wsypujemy do miseczki dodajemy 2 żółtka, śmietankę, cukier i cukier waniliowy, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. 4. Przekładamy ciasto na stolnicę, formujemy kulki, lekko każdą spłaszczamy, kładziemy ser, brzegi dokładnie sklejamy, formujemy bułeczki. Układamy je na wysmarowanej blasze odstawiamy do wyrośnięcia. 5. Bułeczki smarujemy żóltkami, pieczemy w temperaturze 160 stopni około 40 minut.