Sposób przygotowania:
Serowe kotlety
Ziemniaki umyć i wrzucić do wrzątku, ugotować w mundurkach. Gdy ostygną to obrać.
Ziemniaki i ser zemleć przez maszynkę, cebulę obrać, opłukać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć tak by się nie zrumieniły. Pietruszkę posiekać na drobno. Połączyć wszystkie składniki ze sobą doprawić do smaku przyprawami. Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć. Podawać na ciepło.
Ziemniaki i ser zemleć przez maszynkę, cebulę obrać, opłukać i pokroić w drobną kostkę, podsmażyć tak by się nie zrumieniły. Pietruszkę posiekać na drobno. Połączyć wszystkie składniki ze sobą doprawić do smaku przyprawami. Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć. Podawać na ciepło.