goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Serowe paluszki z makiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Paluszki te można posypać nie tylko makiem, ale i kminkiem, sezamem lub startym na tarce serem żółtym

Serowe paluszki z makiem

Składniki:

Serowe paluszki z makiem

 

Sposób przygotowania:

Serowe paluszki z makiem
Margarynę siekamy z mąką oraz przyprawami. Ciasto zawijamy w folię aluminiową i schładzamy w lodówce około 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 4 cm, kroimy w paski. Żółtka rozkłócamy z mlekiem i smarujemy nimi ciasto (przygotowane paluszki). Wierzch posypujemy makiem. Skręcamy je w spiralki. Pieczemy około 25 minut w 200 stopniach.

Tagi:

sery ser mak