Sposób przygotowania:
Serowe rogaliki
Na początku na stolnicy zagnieść dokładnie ciasto z mąki, miękkiego masła i sera. Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok. 5-6 mm i wycinać nożem małe kwadraty.
Następnie każdy kwadrat napełniać ulubioną konfiturą i zwijać w rogaliki.
Blaszkę wysmarować masłem lub margaryną.Poukładać na niej rogaliki.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec rogaliki na złoty kolor (średnio 15-20 minut).
Po upieczeniu, lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Następnie każdy kwadrat napełniać ulubioną konfiturą i zwijać w rogaliki.
Blaszkę wysmarować masłem lub margaryną.Poukładać na niej rogaliki.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec rogaliki na złoty kolor (średnio 15-20 minut).
Po upieczeniu, lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem.Smacznego.