Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Książka Kucharska: 101 pomysłów na kalarepkę

Serowe warzywa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Warzywa szybciutko i smacznie !

Serowe warzywa

Składniki:

Serowe warzywa

 

  • 3 marchewki
  • Kalarepa
  • Brokuł
  • Sos "4 sery" (nie ma znaczenia jakiej firmy)
  • Kilka plasterków żółtego sera
  • 2 łyżki Wegety lub Kucharka

 

Sposób przygotowania:

Serowe warzywa
Warzywa kroimy tak jak lubimy (plastry, cząstki wszystko jedno) i wrzucamy je do garnka w wodą i wrzucamy Wegetę/Kucharka. Gotujemy do miękkości, ok. 20 minut. W tym czasie przygotowujemy sos "4 sery" (wg przepisu na opakowaniu od tego sosu) i ser żółty kroimy na kwadraciki ok.3-4 cm (długość boku kwadracika). Gdy warzywa są miękkie, wsypujemy je do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem i kładziemy kwadraciki sera, wkładamy do piekarnika na ok.20 minut na ok.180 stopni. Warzywa są miękkie, więc chodzi tylko o to, żeby wszystko się ładnie zapiekło :)

Tagi:

sery sosy ser