Sposób przygotowania:
Serowiec
Ciasto:
Wszystkie składniki razem zarobić, rozwałkować, upiec placek.
Ser:
Ser zemleć 2 razy przez maszynkę. Dać do rondla masło. Ucierać masło na pianę, dodawać ser i po jednym żółtku oraz 30 dag cukru pudru. Bardzo dobrze utrzeć, dodawać cukier waniliowy, drobno siekaną skórkę pomarańczową, skórkę z cytryny. Przy końcu dodać pianę z połowy białek i mąkę kartoflaną. Upieczony placek posmarować białkiem, nałożyć ser, rozrównać i piec 1 godzinę w wolnym piecu. Po wyjęciu z pieca nie wyjmować z blachy aż wystygnie.
Wszystkie składniki razem zarobić, rozwałkować, upiec placek.
Ser:
Ser zemleć 2 razy przez maszynkę. Dać do rondla masło. Ucierać masło na pianę, dodawać ser i po jednym żółtku oraz 30 dag cukru pudru. Bardzo dobrze utrzeć, dodawać cukier waniliowy, drobno siekaną skórkę pomarańczową, skórkę z cytryny. Przy końcu dodać pianę z połowy białek i mąkę kartoflaną. Upieczony placek posmarować białkiem, nałożyć ser, rozrównać i piec 1 godzinę w wolnym piecu. Po wyjęciu z pieca nie wyjmować z blachy aż wystygnie.