Sposób przygotowania:
Serowiec w cieście kakaowym
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i wstawić do lodówki na 2 godziny. W tym czasie przygotować masę serową. Masło utrzeć na puszystą masę, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem. Ucierając, dokładać po łyżce serka, wsypać oba rodzaje mąki, cukier waniliowy i wiórki kokosowe. Z białek ubić sztywną pianę. Wymieszać z masą serową. Na koniec wsypać rodzynki. Blachę nasmarować tłuszczem. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na spód blachy. Na ciasto wylać masę serową, a na nią zetrzeć drugą część ciasta. Sernik wstawić do piekarnika na 60-70 minut o temp. 180 stopni. Ostudzić w blasze. Przed podaniem pokroić na porcje i oprószyć cukrem pudrem.