Sposób przygotowania:
Piernikowy sernik
Wykonanie: Szybko zagniatamy wszystkie składniki, dzielimy na 2 części i wkładamy do zamrażalnika na około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy masę serową: Masło topimy na małym ogniu i studzimy Jajka ubijamy razem z cukrem tak długo, aż masa zbieleje i zwiększy swoją objętość - u mnie to około 10 minut. Do masy dodajemy śmietankę,ser, budyń, mąkę ziemniaczaną, a na końcu masło- chwilkę ucieramy do całkowitego połączenia sie składników. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ścieramy połowę ciasta i rozkładamy równomiernieNa ciasto wylewamy masę serową i również wyrównujemy górę. Następnie ścieramy drugą część ciastaJa robię to bezpośrednio na ciasto- uważając żeby ciasto lądowało równomiernie na całej powierzchni masy. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C i pieczemy 50-55 minut do suchego patyczka. Górę można posypać cukrem pudrem.
Alex_M
reanja
Alex polecam, bo smakuje również wspaniale:)