Sposób przygotowania:
Serowo-śmietanowa rozkosz z truskawkami
Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na puszystą pulchną masę. Dodać partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Kwadratową formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wyrównać. Piec w 180 st około 20-25 minut do suchego patyczka. Ostudzić. Masa: Ser zmielić w maszynce do mięsa lub przepusić przez praskę do ziemniaków dwa razy ( ja tak zrobiłam). Dodać cukier waniliowy i mleko o utrzeć mikserem. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikami. Dodać ser i delikatnie wymieszać. Rozpuszczoną w 3 łyżką wrzątku żelatynę również dodać i dobrze wymieszać. Wykonanie: Biszkopt nasączyć mieszanką syropu truskawkowego z przegotowaną wodą. Następnie wyłożyć masę serowo-śmietanową. Truskawki umyć, osuszyć i obrać z szypułek. Całe owoce wcisnąć w masę na całej powierzchni i odłożyć do lodówki na 3-4 godziny. W między czasie galaretki rozpuścić w 750 ml wody i zostawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Następnie przelać na ciasto i zostawić do całkowitego stężenia. Smacznego!