Sposób przygotowania:
Serowy zawijaniec
Ciasto
Drożdże wymieszać bardzo dokładnie ze śmietaną dodać jaja, cukier i sól oraz roztopioną zimną margarynę, stopniowo dodać przesianą mąkę i zagnieść ciasto, odstawić na około 30 minut, następnie rozwałkować na prostokąt na grubość około 4 mm.
Ser
Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz z żółtkami, dodać ser oraz budyń i wymieszać. Na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wymieszać. Na rozwałkować ciasto wyłożyć ser i posmarować zwinąć jak roladę. Przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia na środek położyć słoik i zwinąć roladę w koło słoika. Boki zlepić. Słoik wyjąć a krawędź ciasta delikatnie naciąć.
Całość posmarować roztrzepanym jajkiem i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Drożdże wymieszać bardzo dokładnie ze śmietaną dodać jaja, cukier i sól oraz roztopioną zimną margarynę, stopniowo dodać przesianą mąkę i zagnieść ciasto, odstawić na około 30 minut, następnie rozwałkować na prostokąt na grubość około 4 mm.
Ser
Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz z żółtkami, dodać ser oraz budyń i wymieszać. Na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wymieszać. Na rozwałkować ciasto wyłożyć ser i posmarować zwinąć jak roladę. Przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia na środek położyć słoik i zwinąć roladę w koło słoika. Boki zlepić. Słoik wyjąć a krawędź ciasta delikatnie naciąć.
Całość posmarować roztrzepanym jajkiem i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.