Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z serem i rabarbarem
Mleko podgrzewam. Dodaję pokruszone drożdże, cukry, sól oraz jajko i żółtko. Dokładnie wszystko mieszam. Stopniowo dodaję mąkę. Na końcu do ciasta wlewam rozpuszczoną, przestudzoną margarynę. Wyrabiam dokładnie ciasto, aby było elastyczne. Ciasto oprószam mąką i odstawiam na godzinę do wyrośnięcia. W malakserze miksuje masło, cukry, jajko i żółtko. Dodaję pokruszony ser oraz budyń. Dokładnie wszystko razem miksuję. Z masła, cukru i mąki zagniatam kruszonkę. Rabarbar obieram i kroję na mniejsze kawałki. Wyrośnięte ciasto wykładam na dużą blaszkę wysmarowaną tłuszczem. Na cieście rozsmarowuję masę serową. Na serze układam kawałki rabarbaru. Oprószam cukrem waniliowym i cukrem kryształem. Wierzch posypuję kruszonką. Piekę około 60 minut w temperaturze 155 stopni.