Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z serem
Masło podgrzać, rozpuścić, ostudzić. Drożdże pokruszyć, rozetrzeć z jedną łyżką cukru, wlać ciepłe mleko, wsypać 5 łyżek mąki, wymieszać, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 2 żółtka utrzeć z pozostałym cukrem, dodać do wyrośniętego ciasta, wsypać resztę mąki, skórkę cytrynową, sól, wyrobić. Pod koniec dodać masło i wyrabiać jeszcze przez 8-10 minut. Odłożyć do wyrośnięcia. Ser przemielić przez maszynkę. Margarynę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami utrzeć na puszystą masę, połączyć z serem, dodać rodzynki, aromat pomarańczowy i dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy z bokami, wyłożyć masę serową, posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do piekarnika i piec w temp 180 stopni około 40-45 minut.