Sposób przygotowania:
Sezamowe ciasteczka.
Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni i dokładnie ostudzić, zimną margarynę najlepiej na stolnicy posiekać z cukrem, dodać olej, jajka i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz zimny sezam szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce. Zimne ciasto cienko rozwałkować i foremką wyciąć ciasteczka które ułożyć na natłuszczonej blaszce. Piec do 10 min w gorącym piekarniku, zimne ciasteczka posmarować powidłami i złożyć po dwa, odstawić na kilka godzin po tym czasie ciasteczka nabiorą wilgoci i będą się rozpływać w ustach. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
edytaha
misia14
hi,hi....możesz...nic prostszego po prostu upiecz....;)
edytaha
Ech, gdyby nie to, że w mojej kuchni szaleje stado glazurników, a kuchenka stoi w pokoju odłączona od gazu i przywalona stertami szafek, to od razu wzięłabym się za robotę... A tak zostają mi tylko kupne herbatniki i garmażeryjny obiad odgrzany w mikrofali :(
iziona
Jak skończysz remont to wszystko nadrobisz :)