Sposób przygotowania:
Sezamowe rożki na słodko.
Twaróg przetrzeć przez sito.Mąkę,twaróg i margarynę zagnieść na ciasto i rozwałkować na grubość 1 cm.Bakalie posiekać drobno i
zmieszać z cynamonem lub cukrem trzcinowym.Ciasto pokroić w kwadraty 6-8 cm.i łyżeczką nakładać równomiernie nadzienie,ale nie za dużo.Zlepiać tak,by powstały rożki,kłaść na suchej blaszce,
smarować lekko białkiem wierzch rożka i posypywać sezamem,do-
-ciskając lekko ziarenka sezamu,aby nie spadały.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na 20-25 min. wyjąć,ostudzić.
zmieszać z cynamonem lub cukrem trzcinowym.Ciasto pokroić w kwadraty 6-8 cm.i łyżeczką nakładać równomiernie nadzienie,ale nie za dużo.Zlepiać tak,by powstały rożki,kłaść na suchej blaszce,
smarować lekko białkiem wierzch rożka i posypywać sezamem,do-
-ciskając lekko ziarenka sezamu,aby nie spadały.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na 20-25 min. wyjąć,ostudzić.