Sposób przygotowania:
sezamowiec
ciasto zagniesc i podzielic na dwie częsci. ziarno sezamu smażyc na suchej patelni, a gdy zacznie "podskakiwac" (takie ciche strzelanie) dodac cukier, miód i margarynę. podsmażyc i wyłożyc na placek. białka ubic. dodac cukier i wiórki. drugi placek posmarowac dżemem i wyłożyc białka. najlepiej przed wyłożeniem masy sezamowej i kokosowej podpiec placki. upiec wszystko (należy piec do czasu zarumienienia masy kokosowej, u mnie wychodzi około 45 min) w czasie gdy placki z masami są w piekarniku należy zrobic masę chałwową. wszystkie składniki masy połączyc ze sobą i zagotowac. chałwę najlepiej skruszyc, żeby nie zrobiły się sklejone kulki. wystudzone placki przełożyc chłodną masą chałwową
msewka
Jako,że Twój przepis jest bardzo podobny, mniemam że ciasto jest smaczne.Do wypróbowania.