gmackos

gmackos

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Sezonowa zupa-krem z dynii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sezonowa zupa-krem na domowy rodzinny obiad.

Sezonowa zupa-krem z dynii

Składniki:

Sezonowa zupa-krem z dynii

 

Sposób przygotowania:

Sezonowa zupa-krem z dynii
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni na oliwie z oliwek. Po zeszkleniu dodać pokrojoną w kostkę dynię i marchewkę i podsmażać razem kilka minut. Następnie zalać wszystko bulionem i gotować tak długo aż jarzyny całkiem zmiękną. Dodać pieprz, sól, gałkę muszkatołową i curry. Następnie wszystko zmiksować na jednolity krem. Przed podaniem udekorować śmietaną a dla urozmaicenia i zaostrzenia smaku można dodać świeżo starty imbir lub cynamon, zależnie od upodobania. SMACZNEGO