Shi-take po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzyby pokroić na cienkie plasterki i udusić na maśle. Na patelni podgrzać olej, dodać grzyby, wymieszać i powoli wlewać mieszankę

Shi-take po chińsku

Składniki:

Shi-take po chińsku

 

  • 750 g świeżych twardziaków,
  • 50 g masła,
  • 60 g oleju
  • pół łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Shi-take po chińsku
Grzyby pokroić na cienkie plasterki i udusić na maśle. Na patelni podgrzać olej, dodać grzyby, wymieszać i powoli wlewać mieszankę sosu sojowego, cukru i mąki ziemniaczanej. Potrawę podajemy z ryżem.

Tagi:

sosy