Sposób przygotowania:
Shoarma
Kminek podsmażyć kilka minut na patelni, ostudzić i zmiażdżyć. Dodać resztę przypraw (curry, czosnek, papryki).
Mięso pokroić w kostkę, dodać olej i sok z cytryny oraz 1-2 łyżeczki mieszanki ziół wymienionych powyżej oraz sól do smaku. Zostawić mięso w marynacie na kilka godzin. Usmażyć lub grillować.
Podawać shoarmę chlebem pita z ogórkiem i sosem majonezowym.
Mięso pokroić w kostkę, dodać olej i sok z cytryny oraz 1-2 łyżeczki mieszanki ziół wymienionych powyżej oraz sól do smaku. Zostawić mięso w marynacie na kilka godzin. Usmażyć lub grillować.
Podawać shoarmę chlebem pita z ogórkiem i sosem majonezowym.
Gość
Gość
Tylko w weekendy trzeba czekać ponad godzinę na jedzenie...
Squesha
ruba
A drażni mnie to dlatego, że szczerze i całym sercem nienawidzę kminku, natomiast dania doprawione kminem (np. falafel) mogłabym jeść codziennie :)
sb