Sposób przygotowania:
Shoarma pod serową pierzynką
Przygotować w miseczce zalewę z oleju i wszystkich podanych przypraw. Mięso ( wcześniej namoczone i wypłukane ) pokroić w cienkie paseczki, wymieszać w misce z zalewą z przypraw i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Po godzinie lub kilku smażymy na gorącej patelni z tłuszczem cebulę pokrojoną na półplasterki i pieczarki pokrojone w kosteczkę. Pod koniec smażenia wrzucamy pokrojoną na grubsze paseczki paprykę oraz kurczaka w zalewie i smażymy około 15-20 minut. Ja wrzuciłam na patelnię, gdy zaczynała mi się gotować woda na ryż. Na sam koniec wszystko dobrze mieszamy i posypujemy serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. przykrywamy pokrywką i smażymy na bardzo małym ogniu około 5 minut, aż ser się stopi. Shoarmę podajemy z frytkami albo z ryżem i dowolną sałatką, np. z dyni i pomidorów- jak u mnie. SMACZNEGO :)
Oscer