Sposób przygotowania:
Shrek
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka i miksujemy. Dodajemy olej, mąkę pszenną i ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w duzej formie 25/36.
Masa I: W niewielkiej ilości Kubusia rozpuszczamy budynie waniliowe, resztę zagotowujemy i na gotujące wlewamy budynie. Na chłodny biszkopt wylewamy gorącą masę i układamy na niej biszkopciki.
Masa II: Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wrzątku. Wykładamy na biszkopty. Na masę II wykładamy galaretkę kiwi wykonaną według przepisu na opakowaniu. Chodzimy.
Masa I: W niewielkiej ilości Kubusia rozpuszczamy budynie waniliowe, resztę zagotowujemy i na gotujące wlewamy budynie. Na chłodny biszkopt wylewamy gorącą masę i układamy na niej biszkopciki.
Masa II: Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wrzątku. Wykładamy na biszkopty. Na masę II wykładamy galaretkę kiwi wykonaną według przepisu na opakowaniu. Chodzimy.