Sposób przygotowania:
Shrek
BISZKOPT: Biszkopt szykujemy z podanych składników. Musimy pamiętać o tym aby uważać i z dokładnością i delikatnością go robić gdyż jedna mała pomyłka i biszkopt może się nie udać. Następnie pieczemy go w temp. 160 stopni Celcjusza przez 30 min. Po tym czasie studzimy go. MASA ZIELONA: Do miski wlewamy pól szklanki zielonego soku i wsypujemy do niego śmietankowy budyń. Resztę zielonego soku wlewamy do rondla i gotujemy na wolnym ogniu. Gdy sok zacznie wrzeć, wlewamy mieszankę budyniową. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką, gotując na wolnym ogniu aż uzyskamy konsystencję budyniu. Ciepłą masę wlewamy na biszkopt. DODATKOWO: Na rozprowadzoną masę, układamy biszkopty. Układamy je bardzo blisko siebie! W między czasie szykujemy galaretkę cytrynową lub agrestową do śmietanki oraz galaretkę agrestową na wierzch ciasta. MASA ŚMIETANKOWA: Śmietankę ubijamy na sztywną masę. Do gęsto ubitej śmietanki wlewamy galaretkę. Pamiętamy o tym, że galaretka musi być chłodna! Utworzoną masę z śmietanki, wlewamy na biszkopty. Następnie równo rozsmarowujemy. Całe ciasto wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny aż masy stężeją. Po tym czasie zieloną galaretkę (lekko stężałą) wlewamy na ciasto. Ponownie wkładamy do lodówki i chłodzimy całą noc.
sylcia055
sylwiusia055
gusia1000