Sposób przygotowania:
Shrek z brzoskwiniami
Biszkopt; Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.Żółtka zmiksować z cukrem ,cukrem waniliowym.Wsypać mąkę i proszek do pieczenia.Ubijać na jednolitą masę.Wrzucić białka i wymieszać drewnianą łyżką.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać biszkopt.Piec w piekarniku około 25-35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Masa I: Do szklanki wlać sok,resztę zagotować w garnuszku.W szklance soku wymieszać oba budynie.Wlać rozrobiony budyń do gotującego się soku.Dokładnie wymieszać.Wylać na biszkopt i odczekać aż masa ostygnie. Masa II: Galaretki rozpuścić w szklance wody. Śmietanę ubić z śmietan-fixem oraz cukrem pudrem.Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na bitą śmietanę i delikatnie zmiksować.Przełożyć całość na pierwszą masę.Wstawić do lodówki. Wierzch: Dwie galaretki rozpuścić osobno.Brzoskwinie odsączyć i pokroić w plastry.Gdy ciasto stężeje ułożyć brzoskwinie.Zalać tężejącymi galaretkami i ponownie wstawić do lodówki.
zub3r