Sposób przygotowania:
Siekane placki z piersi kurczaka z dynią
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy z wody, kroimy w drobno kosteczkę.
Dynie obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach do miski.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę.
Natkę pietruszki myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Pokrojone składniki przekładamy do miski z dynią i dodajemy wybite jajka, tarty ser, przyprawy, majonez i mąkę. Mieszamy do połączenia.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na małym ogniu.
Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Dynie obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach do miski.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę.
Natkę pietruszki myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Pokrojone składniki przekładamy do miski z dynią i dodajemy wybite jajka, tarty ser, przyprawy, majonez i mąkę. Mieszamy do połączenia.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na małym ogniu.
Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.