Sposób przygotowania:
Medaliony z drobiu z wkładką
Pierś z kurczaka myjemy, dzielimy na 2 połówki. Dokładnie rozbijamy siekając nożem - tak jak na kotlety siekane. Rozbite połówki piersi solimy z obu stron, oprószamy pieprzem i przyprawą do grilla (ostrą). Rozbite piersi rozkładamy na tacce i na środku układamy plaster sera żółtego, na ser układamy 2 - 3 talarki ogórka kwaszonego i znów plaster sera. Tak przygotowane piersi składamy na pół obwiązujemy nicią kuchenną lub spinamy wykałaczkami, by wkładka podczas smażenia nam nie "uciekała" ze środka. Związane lub spięte i uformowane medaliony obtaczamy w mące. A następnie w rozbitym jaju z dodatkiem soli,i sosu sojowo grzybowego. Po zanurzeniu w jaju medaliony obtaczamy w bułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy z obu stron na złotobrązowy kolor, lub zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C. przez 15 minut