Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Siekane kotlety z piersi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo delikatne kotleciki, które uwielbiają dzieciaki;)

Siekane kotlety z piersi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Siekane kotlety z piersi

 

Sposób przygotowania:

Siekane kotlety z piersi
Do malaksera wkładamy piersi z kurczaka i siekamy. Koperek czyścimy pod bieżąca wodą, siekamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą i przyprawy. Ręką wyrabiamy na jednolita masę. Formujemy kotlety, które panierujemy w bułce tartej lub bułce wymieszanej z żółtym serem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy na gorąco z ziemniakami i surówką lub na zimno do chleba.
Siekane kotlety z piersi
W malakserze siekamy mięso dodajemy jajka bułkę tarta koper i przyprawy
Siekane kotlety z piersi
Wszystko wyrabiamy dokładnie ręką na jednolitą masę
Siekane kotlety z piersi
Z masy formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej
Siekane kotlety z piersi
Kotlety smażymy na oliwie na złoty kolor