marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Skrzydełka duszone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie droga potrawa i szybko się robi

Skrzydełka duszone z pieczarkami

Składniki:

Skrzydełka duszone z pieczarkami

 

  • 2 skrzydełek ( po 3 na osobę )
  • 40 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz mielony
  • majeranek
  • papryka mielona
  • 1 szklanka wody
  • Delicat

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka duszone z pieczarkami
Skrzydełka natrzeć przyprawami i obsmażyć na oleju na rumiano .Przełożyć do garnka . Pieczarki przekroić na połówki i usmażyć na rumiano- dodać do skrzydełek. Posypać pokrojoną drobno cebulą . Podlać wodą i dusić na małym gazie ok. 40 minut pilnując by woda nie odparowała ( jak trzeba to dolewać po trochę wodę . Doprawić sos Delikatem . Podawać z ryżem na sypko.